10 augustus 2015
Vernieuwd! De Nar route de Aa Veghel
Vanaf 30 augustus is het nog leuker struinen over de NAR route de Aa Veghel. Kunstwerken worden gebruikt als hulpmiddelen om bijzondere plekken in het landschap gemakkelijker te bereiken. Met de app brabant vertelt wandel je door het landschap en kun je je laten verrassen door de verhalen op de route. Bovendien vertellen de kunstenaars jou over hun werk! Lees meer »
16 juli 2015
Ontdek de geheimen van de Spinolaschans
Landkunst op de Zuiderwaterlinie Verscholen tussen de bomen ligt de Spinolaschans, een militair verdedigingswerk onderdeel van de Zuiderwaterlinie. Wie kent nog de geschiedenis van de schans en de linie? Lees meer »
30 juni 2015
Neem een kijkje, het vernieuwde Biesbosch MuseumEiland
Afgelopen weekend 27 en 28 juni was het dan zover en werd het vernieuwde Biesbosch MuseumEiland feestelijk geopend. Lees meer »
23 juni 2015
Een zomer en najaar bomvol met landkunst!
Theater in Moerenburg, landschapskunst op een begraafplaats, het vernieuwde Biesbosch MuseumEiland of een varkensboerenboek. Landkunst brengt land, stad, natuur, erfgoed, cultuurhistorie en hedendaagse kunst samen. Op eigentijdse en historische ontmoetingsplekken. Centraal staat de genius loci: de geest van de plek. De kunstwerken, tentoonstelling of evenementen die je aantreft, zijn speciaal voor díe plek bedacht en gemaakt. Lees meer »
19 maart 2015
Landkunst in 2015
Houd jij je bezig met projecten die gaan over landkunst? In 2015 staan er overal in de provincie weer mooie initiatieven op stapel. Veel daarvan hebben we inmiddels in beeld, maar misschien niet alles. Lees meer »
15 september 2014
Landkunst op de Buisse Heide
Op vrijdag 12 september 2014 is de derde editie van Landkunst op de Oude Buisse Heide geopend. Lees meer »
8 september 2014
Landkunst in de biesbosch
Afgelopen zaterdag is de expositie 'Werk in Uitvoering' geopend. Van 6 september t/m 30 november presenteren de Academie AKV|St. Joost, het Biesbosch MuseumEiland, Staatsbosbeheer en bkkc deze buitenexpositie op de Jantjesplaat in Nationaal Park de Biesbosch. Lees meer »
15 juli 2014
Kunst aan de Maas
Ondertussen zijn er acht werken gerealiseerd langs de oevers en de directe omgeving van de Maas. Lees meer »
8 juli 2014
Kunst langs de dommel
Maandagmiddag 7 juli heeft de Kunststichting Boxtel (KSB) een nieuwe wandel- en fietsroute langs kunstwerken in Boxtel gelanceerd. Lees meer »
12 juni 2014
Vers van de pers
De Land Kunst Krant 2014 is vanaf nu online door te bladeren of aan te vragen via info@bkkc.nl. Lees meer »
12 juni 2014
Nieuw permanent kunstwerk!
Hilverkaveling van Willem Claassen is vanochtend opgeleverd! Lees meer »
3 juni 2014
Kunst aan de Maas weer van start
In Acropolis in Megen is donderdag 5 juni de officiële opening van de tweede editie van Kunst aan de Maas. Lees meer »
29 mei 2014
Opening routes Beleef de Kempen
In de stromende regen werden gistermiddag de Belevingsroutes in Vessem gepresenteerd. Met informatiezuilen van Atelier van Asseldonk en de prachtige route 'Dwaallandschap' van Hannie van den Bergh/Studio HB. Een mooie reden om de Brabantse Kempen te bezoeken. Lees meer »
20 mei 2014
fiets- en wandelroutes op je smartphone
Vanaf 22 mei kan iedereen de mooiste plekken en verhalen van Brabant ontdekken via de gratis app brabant vertelt. Lees meer »
3 april 2014
Landkunst in 2014
Houd jij je bezig met projecten die gaan over landkunst? In 2014 staan er overal in de provincie weer mooie initiatieven op stapel. Veel daarvan hebben we inmiddels in beeld, maar misschien niet alles. Lees meer »
31 oktober 2013
Vers van de pers | Land en Kunst 2013
Huilende wolven in het Leenderbos, muzikale en literaire ontmoetingen in een gewaand idyllisch Frans dorp aan de A50, een stuk Carrara marmer van 10,8 ton op de Oude Buisse Heide. Landkunst bracht veel moois dit jaar. Al dat moois is gebundeld in de publicatie Land en Kunst 2013. De publicatie is te bestellen via landkunst@bkkc.nl en kost €12,50. Lees meer »
Niels Huneker
11 september 2013
Hemels zicht op het Bossche Broek
In Den Bosch staat sinds kort Woeste Stilte, een kleine kapel die uitzicht biedt op natuurgebied het Bossche Broek. Lees meer »
2 september 2013
De wolf huilt weer in het Leenderbos
De wolf huilt weer in het Leenderbos. Een paar kilometer van de plek waar in 1897 de laatste wolf in Nederland werd gezien. Lees meer »
Staatsbosbeheer
26 augustus 2013
Landkunst in het Leenderbos
Dierengeluiden, een bijzondere kerktoren, herinneringen aan de valkerij en een kleurrijke ontmoetingsplek. Vier kunstenaars reageren op experimentele wijze op de cultuurhistorische kenmerken van het Leenderbos. De werken zijn van 31 augustus tot en met 20 oktober 2013 te bezoeken. Op 31 augustus wordt het project officieel geopend. Het werk van Wouter Klein Velderman wordt donderdag 29 augustus geplaatst. Lees meer »
9 augustus 2013
Mortelenvoertuig op Klein Oisterwijk
Op 22 juli jl. is er een Landkunstwerk geplaatst op Streek- en Vakantiepark Klein Oisterwijk. Kunstenaar Tim Hoefnagels bouwde een groot voertuig dat over het verleden en tegelijk over de toekomst van de landbouw gaat. Lees meer »
19 juli 2013
Stenen hondjes bij bankjes in het bos.
BN De Stem over landkunst (wo 17 juli 2013). Lees meer »
16 juli 2013
De Kas Plek staat er prachtig bij!
De Kas Plek van Studio Elmo Vermijsop staat er prachtig bij aan de Dommel in Sint-Oedenrode. Lees meer »
7 juli 2013
Landkunst op de Oude Buisse Heide van start
Een warme zomerse opening Landkunst op de Oude Buisse Heide. Zo'n honderd bezoekers liepen de wandelroute van Henriette Roland Holst. Lees meer »
6 juli 2013
Opening Landkunst op de Oude Buisse Heide
Op zaterdag 6 juli verricht Geert Lenders (provincie Noord-Brabant, directie SCO/bureau Cultuur) de opening van Landkunst op de Oude Buisse Heide bij de Herenkamer van de Buisse Hoeve. Lees meer »
5 juli 2013
Minke Douwesz en Daphne Huisden te beluisteren!
Minke Douwesz en Daphne Huisden verbleven als writer in residence op de Oude Buisse Heide. De verhalen die zij daar schreven, zijn nu op de website te beluisteren. Lees meer »
2 juli 2013
De eerste Land Kunst Krant is er!
Online door te bladeren of aan te vragen via info@bkkc.nl Lees meer »
Stinkfinger
1 juli 2013
Landkunst manifestatie in het Groene Woud deze zomer
Volop landkunst activiteiten deze zomer in het Groene Woud. U bent van harte uitgenodigd! Lees meer »
7 mei 2013
Mis 'm niet: de eerste Land Kunst Krant!
De eerste Land Kunst Krant 2013 met alles over Landkunst wordt vanaf juni verspreid in heel Brabant. Lees meer »
5 april 2013
De eerste makers zijn gestart voor landkunst 2013!
We zijn begonnen. Denise Collignon is de eerste maker die een week verblijft op het landgoed van Henriette en Richard Roland Holst. Lees meer »
Erwin van Amstel
1 maart 2013
Tijdelijk landkunstwerk wordt permanent
Natuurmonumenten gaat het werk 'Meanwhile in the woods...' dat Lucia Luptáková in 2012 maakte voor Landkunst de komende jaren beheren. Lees meer »
4 december 2012
Publicatie Land en Kunst en Buitenplaatsen 2012 gepresenteerd
Op 30 november werd tijdens de afsluiting van het Jaar van de Historische Buitenplaats bij Kasteel Geldrop de publicatie Land en Kunst en Buitenplaatsen gepresenteerd. De publicatie biedt een overzicht van de projecten die deze (na)zomer in het kader van Landkunst en Historische Buitenplaatsen werden georganiseerd. Lees meer »
13 november 2012
Wild-C op Kunstvlaai Amsterdam
Van 23 november t/m 2 december vindt de negende editie van het beeldende kunst festival Kunstvlaai: Festival of Independents plaats. Lees meer »
16 oktober 2012
Wild-C op Dutch Design Week
Eerder al presenteerden Willem Claassen, Tim Hoefnagels, Anita Hrnic en Folke Janssen hun werk bij Kasteel Heeze. Nu komen deze en andere Wild-C kunstwerken samen op de DDW. Lees meer »
2 oktober 2012
Kasteelheer Matthijs Bosman creëerde sprookje in Geldrop
In opdracht van bkkc en Erfgoed Brabant leefde kunstenaar Matthijs Bosman een maand als tijdelijke kasteelheer in Geldrop. Lees meer »
Diego Sindbert
2 oktober 2012
Diego Sindbert en SML-ISM/Joost Jansen op Landgoed Velder
Op zaterdag 29 september presenteerden Diego Sindbert en SML-ISM/Joost Jansen het werk dat zij in opdracht van Landkunst maakten. Lees meer »
27 september 2012
Denise Collignon bij Transformeters
Denise Collignon presenteert van 13 t/m 21 oktober het werk dat ze maakte voor de Buitenplaatsparade bij Kasteel Heeswijk bij TRANSFORMETERS. Lees meer »
Denise Collignon
5 september 2012
Performance bij Kasteel Heeswijk op 9 september
Op zondag 9 september komt het werk van Denise Collignon tot leven. Lees meer »
5 september 2012
Kunstwerk Lara de Greef extra te bezichtigen
Het werk dat Lara de Greef maakt voor de tafelontmoeting in Vught op 14 september is niet alleen die dag, maar ook nog twee weekenden te zien. Lees meer »
31 augustus 2012
Opening Buitenplaatsparade Kasteel Heeswijk op zaterdag 1 september
U bent van harte welkom op de opening van de Buitenplaatsparade bij Kasteel Heeswijk. Lees meer »
27 augustus 2012
Wild C bij Kasteel Heeze
Tim Hoefnagels, Willem Claassen, Anita Hrnic en Folke Janssen bouwen morgen hun werk op. Lees meer »
24 augustus 2012
Willem Claassen maakt kunstwerk in de Hilver
Willem Claassen krijgt de opdracht een Landkunstwerk te maken in de Hilver. Lees meer »
16 augustus 2012
Vier kunstenaars reageren op Kasteel Heeswijk en directe omgeving
Van 1 tot en met 9 september 2012 vindt een Buitenplaatsparade plaats bij Kasteel Heeswijk. Vier kunstenaars tonen hun eigentijdse en experimentele interpretaties van de buitenplaats. Lees meer »
14 augustus 2012
A.L. Snijders op de Oude Buisse Heide
Radio 4 zond zaterdag 11 augustus ''t Koffiepad' uit, een nieuw ZKV (zeer kort verhaal) van A.L. Snijders, writer-in-residence op de Oude Buisse Heide in de Angorahoeve van Henriette Roland Holst. Lees meer »
Tineke Schuurmans
9 augustus 2012
Buitenplaatsparade in de pers
De Woensdrechtse Bode schreef over de Buitenplaatsparade, die deze zomer te zien is in het Moretusbos in Putte. Lees meer »
Wineke Gartz
9 augustus 2012
Tafelontmoeting Jofrahoeve
Op zondag 8 juli vond de eerste tafelontmoeting plaats bij de Jofrahoeve in Esch. Lees meer »
17 juli 2012
vernieuwde website
Onze Landkunst-website is vernieuwd! Lees meer »
Moretusbos
29 juni 2012
Opening Buitenplaatsparade op 8 juli in Moretusbos
Van 8 juli tot en met 16 september 2012 vindt de Buitenplaatsparade plaats in het Moretusbos te Putte. Het Moretusbos is een prachtig parkbos bij Kasteel Ravenhof op de grens met België. Het bos maakt deel uit van de Brabantse Wal en heeft een rijke cultuurhistorie. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang. Lees meer »
Nieuwe Landkunstlogo!
26 juni 2012
programma 2012 bekend
Sinds deze week kun je het hele programma van Landkunst en Historische Buitenplaatsen 2012 bekijken op deze website. Lees meer »
12 juni 2012
Kunstenaar Ralf Witthaus legt met grasmaaier kunstweg aan in Veghel
Ralf Witthaus is afgelopen maand opnieuw begonnen aan zijn werk in het buitengebied van Veghel. Witthaus legt met een grasmaaier een kunstweg aan, een wandelpad van 1700 meter lang. Het werk is onderdeel van Veghels Buiten, een project dat in samenwerking met bkkc werd georganiseerd. Dit is het derde jaar dat Witthaus dit deed. Lees meer »
30 mei 2012
De Boer Op II
In 2010 was de eerste versie van 'De Boer Op' onderdeel van het Landkunstprogramma. Nu heeft De Kwekerij theaterproducties een eigen tweede editie geïniteerd, dit keer in Rosmalen. Lees meer »
29 mei 2012
Tijdschrift Land en Kunst nu voor € 5,-
16 mei 2012
Ontdek de Brabantse Wal
Op maandag 28 mei presenteert het bkkc de projecten Landkunst en Historische Buitenplaatsen en Kunstroutes Brabant op de Brabantse Wal Dag in de Wouwse Plantage. Lees meer »
19 april 2012
Landkunst op Brabantse opening Jaar van de Historische Buitenplaats
Op 19 april 2012 wordt het Jaar van de Historische Buitenplaats in Brabant geopend. Bij Kasteel Heeswijk vindt de aftrap van de Brabantse Erfgoed Biënnale (BEB) plaats, georganiseerd door Erfgoed Brabant. Lees meer »
2 april 2012
Schetsopdracht landkunstwerk de Hilver
Kunstenaars Willem Claassen, Hester Pilz en Tijs Rooijakkers kregen van het bkkc de opdracht een schetsontwerp te maken voor een landkunstwerk in de Hilver. Lees meer »
21 maart 2012
Zicht op de Noordwaard
Landschapskunst in De Biesbosch, de nieuwe folder. Lees meer »
14 maart 2012
Interessant, gewaagd, ongrijpbaar, vaag
Jack van der Leden recenseert het blad Land en Kunst in het voorjaarsnummer van Boekman. Lees meer »
11 februari 2012
Landkunst in bidbook 2018Brabant
In het kader van 2018Brabant culturele hoofdstad stelt het programmabureau onder leiding van Martijn Sanders een bidbook samen waarmee Brabant meedingt naar de felbegeerde titel. Alle Brabanders werden opgeroepen ideeën aan te dragen. Het project Landkunst kwam door de selectie en wordt in het bidbook opgenomen. Lees meer »
7 februari 2012
Thomas Stricker maakt Landkunstwerk in de sneeuw
Kunstenaar Thomas Stricker (CH) heeft op dinsdag 7 februari 2012 in de Vleut in Best met een gasbrander een grafiek in de sneeuw gemaakt over de ontwikkeling van de wereldtemperatuur vanaf 1880 tot heden. Het is zijn vierde werk in de serie 'Agrarian-statistical fields', een serie die hij in opdracht van Landkunst maakt. Lees meer »
3 februari 2012
Landkunstwerk De Wassende Maan bij ‘Nederland van Boven’
De laatste uitzending van het vpro-programma ‘Nederland van Boven’ op 7 februari staat in het teken van landschapskunst. Kunstenaar Paul de Kort wordt geïnterviewd over zijn werk De Wassende Maan in de Brabantse Biesbosch. Lees meer »
30 januari 2012
Landkunst in de Hilver
Op 19 december 2011 werd het project de Hilver afgesloten, het laatste klassieke Brabantse landinrichtingsproject. Tijdens een inspiratiemiddag bood gedeputeerde Yves de Boer de Landinrichtingscommissie als cadeau een Landkunstwerk aan dat in samenwerking met de provincie, DLG (Dienst Landelijk Gebied) en het bkkc - dat de begeleiding van het project verzorgt - tot stand zal komen. Lees meer »
16 november 2011
Land en Kunst online
3 november 2011
Expositie Landkunst in Het Groene Woud geopend
Op 30 oktober 2011 werd de expositie Landkunst in Het Groene Woud in Galerie Kunstgroep de Compagnie in Veghel geopend. Stefany Karghoti, Jantien de Bruin en Erwin van Amstel presenteren er het werk dat zij maakten in opdracht van Landkunst 2011. Lees meer »
Erwin van Amstel
11 oktober 2011
Expositie Landkunst in Galerie Kunstgroep de Compagnie in Veghel
Vanaf 30 oktober 2011 presenteren Stefany Karghoti, Jantien de Bruin en Erwin van Amstel het werk dat zij in opdracht van Landkunst 2011 maakten in Galerie Kunstgroep de Compagnie in Veghel. Lees meer »
4 oktober 2011
Blad Land en Kunst in Het Groene Woud gepresenteerd
Op vrijdag 30 september 2011 werd het blad Land en Kunst in Het Groene Woud gepresenteerd. Martijn Sanders, artistiek leider 2018Brabant, ontving het eerste exemplaar. Lees meer »
3 oktober 2011
Thomas Stricker presenteert derde werk
Thomas Stricker presenteerde eind september 2011 zijn derde werk in de serie 'Agrarian-statistical fields'. Lees meer »
Thomas Stricker
2 september 2011
Afsluiting Landkunst 2011
Op 30 september wordt Landkunst 2011 feestelijk afgesloten met de presentatie van het blad Land en Kunst. Op de boerderij van de familie Van Kronenburg wordt het eerste exemplaar van het blad aangeboden aan Martijn Sanders, artistiek leider 2018Brabant. Lees meer »
18 augustus 2011
Ontwerp in uitvoering - Thomas Stricker
Op de akker van Johan van Kronenburg in De Vleut in Best werkt Thomas Stricker aan zijn tweede werk in de serie 'Agrarian-statistical fields'. Lees meer »
9 augustus 2011
'Levensreis' verteltheater in de Kas Plek
Vrijdag 19 en zondag 21 augustus in de Kas Plek: een voorstelling van Doreth Verstappen uit Sint-Oedenrode met zang, verhalen en muziek uit eigen werk. Lees meer »
8 augustus 2011
Serge van Duijnhoven bij Buitenfilm 2011
Het bkkc promoot en presenteert samen met lokale partners recente Brabantse kortfilms. Deze nazomer brengt het bkkc deze films letterlijk naar buiten. Dit keer in een totaalprogramma in samenwerking met Kasteel Nemerlaer in Haaren: er is voorafgaand aan de filmvertoning een streekmarkt waarbij Serge van Duijnhoven zijn gedichten over Het Groene Woud zal voordragen. Lees meer »
25 juli 2011
Eerste werk uit serie 'Agrarian-statistical fields' van Thomas Stricker
In de speltakker van agrariër Wim Jennissen (Graan Goed) aan de Hezelaarweg in Liempde, heeft Thomas Stricker zijn eerste werk in de serie ‘Agrarian-statistical fields’ gemaakt. Met een diagram getekend in de spelt laat Stricker zien hoe de wereldgraanproductie in 2011 voor voedsel, veevoer, bio-ethanol eruitziet. Lees meer »
Stinkfinger Producties
29 juni 2011
Ontmoetingsplek Elmo Vermijs geopend
Tijdens de opening van Landkunst 2011 op 23 juni werd 'Kas Plek' van Elmo Vermijs gepresenteerd. 'Kas plek’ is een ontmoetingsplek die deze zomer door bewoners en bezoekers van Het Groene Woud gebruikt kan worden, zodat het werk een extra inbedding in het sociale leven van Sint-Oedenrode krijgt. Lees meer »
28 juni 2011
Presentatie dichtbundel 'Wat ik zie kan ik niet zijn'
Op 23 juni - tijdens de opening van Landkunst 2011 - werd de nieuwe dichtbundel 'Wat ik zie kan ik niet zijn' van Serge van Duijnhoven gepresenteerd. In de bundel zijn foto's opgenomen van L.J.A.D. Creyghton. Lees meer »
27 juni 2011
Openingen Landkunst 2011 waren succes
In een overvolle schuur van Boerderij De Dommelhoeve in Sint-Oedenrode werd op 23 juni de aftrap gegeven voor Landkunst 2011. Lees meer »
21 juni 2011
Donderdag 23 en zondag 26 juni openingen Landkunst 2011
Op donderdag 23 en zondag 26 juni wordt Landkunst 2011 officieel geopend. Lees meer »
20 juni 2011
Boek 'Landkunst in Veghels Buiten' gepresenteerd
Het boek 'Landkunst in Veghels Buiten. Transformatie naar de toekomst' is gepresenteerd. Lees meer »
12 juni 2011
Veghels Buiten presenteert (opnieuw) de Kunstweg van Ralf Witthaus
De Duitse kunstenaar Ralf Witthaus legde vorig jaar voor het eerst zijn Kunstweg in Veghels Buiten aan. Gekleed in een zwart pak maaide hij met een bosmaaier een pad van twee meter breed en bijna twee kilometer lang, over de akkers en graslanden van Veghel. Lees meer »
10 juni 2011
De Landkunstflyer is er!
24 mei 2011
Euro Land Art festival in Frankrijk
Van 21 mei t/m 28 augustus 2011 vindt in Beauce (Frankrijk) het Euro Land Art festival plaats. Lees meer »
23 mei 2011
Kester Freriks over Landkunst in NRC Handelsblad
Op dindag 10 mei jl. verscheen een artikel van Kester Freriks over land art en Landkunst in NRC Handelsblad. Lees meer »
17 mei 2011
Landkunst nu ook op facebook
Landkunst is nu ook op facebook te vinden. Volg onderstaande link, klik op 'vind ik leuk' en je blijft op de hoogte van het laatste nieuws. Lees meer »
12 mei 2011
Landkunstblad 2010 nu online te lezen
Landkunstblad nummer 01 - 2010 is nu online te lezen. Lees meer »
9 mei 2011
Fotografieopdracht Jantien de Bruin
Jantien de Bruin (Arnhem NL) is autonoom-, documentair- en portretfotograaf. Landkunst 2011 heeft haar gevraagd boomkwekerij Van den Oever in Haaren als centrale plek voor haar opdracht te kiezen. Lees meer »
9 mei 2011
Fotografieopdracht Erwin van Amstel
Het bkkc en Landkunst 2011 hebben fotograaf Erwin van Amstel (Amsterdam NL) gevraagd zich te verhouden tot de wereld van boomkwekerijen in Het Groene Woud. Lees meer »
9 mei 2011
Kunstopdracht Thomas Stricker
Landkunst 2011 heeft de Duitse kunstenaar Thomas Stricker (Düsseldorf DE) gevraagd een tijdelijke ontmoetingsplek te creëren bij de Vleut in Best. Lees meer »
9 mei 2011
Kunstopdracht Elmo Vermijs
Studio Elmo Vermijs (Amsterdam NL) is uitgenodigd om een tijdelijke ontmoetingsplek te maken nabij de Boerderij De Dommelhoeve in Sint-Oedenrode. Lees meer »
9 mei 2011
Kunstopdracht Bram Braam
Bram Braam (Berlijn DE) ontwerpt een ontmoetingsplek bij Landgoed Velder in Liempde waarbij hij zich zal laten leiden door de gegevenheden van de plek. Lees meer »
9 mei 2011
Kunstopdracht Stefany Karghoti
Stefany Karghoti (‘s-Hertogenbosch NL) oriënteert zich op een specifiek segment van Het Groene Woud: het domein van kleinschalige praktijken op het gebied van coaching en spiritualiteit. Lees meer »
9 mei 2011
Kunstopdracht - Lara de Greef
Lara de Greef (Eindhoven NL) is gevraagd zich als ontwerper te richten op een aantal streekproducten uit Het Groene Woud. Lees meer »
5 mei 2011
Opening Landkunst 2011 - kunstopdrachten Bram Braam en Stefany Karghoti
Zondag 26 juni van 16.00-18.00 uur. Locatie: Landgoed Velder, Liempde. Lees meer »
3 mei 2011
Opening Landkunst 2011 - Alleen de omgeving is anders
Op donderdag 23 juni van 15.00-20.00 uur wordt Landkunst 2011 geopend. Locatie: Boerderij De Dommelhoeve in Sint-Oedenrode. Lees meer »