11 februari 2012

Landkunst in bidbook 2018Brabant

In het kader van 2018Brabant culturele hoofdstad stelt het programmabureau onder leiding van Martijn Sanders een bidbook samen waarmee Brabant meedingt naar de felbegeerde titel. Alle Brabanders werden opgeroepen ideeŽn aan te dragen. Het project Landkunst kwam door de selectie en wordt in het bidbook opgenomen.

Landkunst brengt volgens het programmabureau “de kunst van het samen leven’ op een vernieuwende manier tot verbeelding en draagt bij aan de artistieke kwaliteit van het programmavoorstel.’ Het bidbook moet voor 1 november 2012 worden ingediend en zal worden beoordeeld door een internationale jury. Deze jury zal vervolgens beoordelen welke Nederlandse kandidaat de titel in 2018 mag dragen.

De komende maanden krijgt het bidbook definitief vorm. In het voorjaar van 2012 beslissen de colleges en Raden van de vijf steden van BrabantStad en de provincie over de kandidaatstelling. Eind 2013 kiest de internationale jury welke Nederlandse kandidaat culturele hoofdstad daadwerkelijk mag organiseren. Of en op welke manier de projecten uit het bidbook tot uitvoering worden gebracht, hangt onder andere af van het verkrijgen van de titel eind 2013.
 
Er zijn ruim 700 ideeën bij 2018Brabant ingediend. Van omvangrijke kunst- en cultuurprojecten tot kleinschalige projecten waar iedere Brabander aan mee kan doen. Deze ideeën – die zijn binnengekomen tussen mei en oktober 2011 – hebben niet allemaal het bidbook gehaald, maar zijn wel opgenomen in het Boek vol ideeën voor 2018Brabant.

Meer informatie over 2018Brabant vindt u
hier.  0 reacties

Geef een reactie
naam:
 
 
Vul in wat je ziet