16 mei 2012

Ontdek de Brabantse Wal

Op maandag 28 mei presenteert het bkkc de projecten Landkunst en Historische Buitenplaatsen en Kunstroutes Brabant op de Brabantse Wal Dag in de Wouwse Plantage.

Streekproducten proeven, fietsen door het natuurgebied of een roofvogelshow bijwonen… Het kan allemaal op de Brabantse Wal Dag. De promotiedag voor dit landschap van allure vindt dit jaar plaats op maandag 28 mei, Tweede Pinksterdag. Verspreid over twee locaties in de Wouwse Plantage (West-Brabant) laten ondernemers, verenigingen, natuurorganisaties en overheden zien wat dit bijzondere gebied te bieden heeft. Het bkkc is aanwezig om de projecten Landkunst en Historische Buitenplaatsen en Kunstroutes Brabant te presenteren.

Iedereen is uitgenodigd om op maandag 28 mei van 11.00 tot 17.00 uur de Brabantse Wal te komen zien, ruiken, proeven, horen, voelen en vooral te beleven. Dit evenement is gratis toegankelijk en biedt voor elk wat wils.

Het bkkc ontwikkelt dit jaar verschillende projecten in de omgeving van de Brabantse Wal. Onder andere een artist-in-residence project op de Oude Buissche Heide in samenwerking met Erfgoed Brabant en het Vincent van GoghHuis. Bovendien zijn er twee gps-kunstroutes in de omgeving gesitueerd: de route Het verdronken land bij Bergen op Zoom en Woensdrecht en Het land van contrasten in Steenbergen en omgeving.

Natuurlijk vormt het landgoed Wouwse Plantage een schitterend decor voor de Brabantse Wal Dag. De twaalf monumentale gebouwen bevinden zich op hooggelegen zandgronden, die samen met de lage kleipolders zo kenmerkend zijn voor de Brabantse Wal. Het landgoed is particulier bezit en kan normaal gesproken niet vrij bezocht worden. De Brabantse Wal Dag is daarom de uitgelezen kans om een wandeling te maken in dit prachtige gebied.

Lees meer over deze dag.0 reacties

Geef een reactie
naam:
 
 
Vul in wat je ziet