evenementen

Buitenplaatsparade Moretusbos

door:Klaas Bullynck, Jef Faes, Gunter Moriau , Tineke Schuurmans, Ronald de Winter en Jason van der Woude
wat:Tentoonstelling
datum:8 juli t/m 16 september
locatie:Moretusbos
kosten:Gratis
reservering:Niet nodig
Van 8 juli tot en met 16 september 2012 vindt de Buitenplaatsparade plaats in het Moretusbos te Putte. Het Moretusbos is een prachtig parkbos bij Kasteel Ravenhof op de grens met België. Het bos maakt deel uit van de Brabantse Wal en heeft een rijke cultuurhistorie. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang.

QR-codes

Op de centrale as van het bos wordt in samenwerking met Staatsbosbeheer in de zomermaanden een buitenplaatsparade gerealiseerd, met werken van Nederlandse en Belgische kunstenaars uit de collectie van de Verbeke Foundation (Kemzeke, België). De deelnemende kunstenaars zijn Klaas Bullynck, Jef Faes, Gunther Moriau, Tineke Schuurmans, Ronald de Winter en Jason van der Woude. Het publiek kan wandelend door het bos via de speciaal voor dit project ontwikkelde QR-codes karakteristieke kenmerken van het historisch erfgoed en de kunstwerken opvragen.

Opening

De Buitenplaatsparade wordt op 8 juli 2012 om 15.00 uur bij Brasserie ‘t Koetshuis van Kasteel Ravenhof geopend door wethouder Martin Groffen van de gemeente Woensdrecht. Daarna zal Geert Verbeke van de Verbeke Foundation een toelichting geven op de Buitenplaatsparade, de kunstenaars en de werken.

Algemene informatie

U bent van harte welkom op de opening op 8 juli 2012 om 15:00 uur

Bij Brasserie ’t Koetshuis

Kasteel Ravenhof
Oud Broek 2 – 2940 Stabroek

 

Dit project maakt deel uit van Landkunst en Historische Buitenplaatsen 2012 en wordt georganiseerd door bkkc in samenwerking met Erfgoed Brabant, Staatsbosbeheer en Verbeke Foundation.

Uitnodiging Moretusbos (1384 kb)

0 reacties

Geef een reactie
naam:
 
 
Vul in wat je ziet