evenementen

Kasteel Heeswijk

door:Denise Collignon, Maurice Meewisse, Tinka Pittoors en Florian de Visser
wat:Tentoonstelling
datum:1 september t/m 9 september
locatie:Kasteel Heeswijk
kosten:Gratis
reservering:Niet nodig
Van 1 tot en met 9 september 2012 vindt een Buitenplaatsparade plaats bij Kasteel Heeswijk. Vier kunstenaars tonen hun eigentijdse en experimentele interpretaties van de buitenplaats.

Aan het begin van de 21e eeuw zit het kasteel, na een lange restauratieperiode, weer lekker in zijn ‘vel’ en kan het pas goed zijn markante geschiedenis laten beleven. Het meer dan negenhonderd jaar oude Kasteel Heeswijk treedt zo een nieuw, vitaal leven tegemoet, gedragen door een rijke culturele traditie. Kasteel Heeswijk weet zich omringd door een karakteristiek landschap. Temidden van landerijen en weelderige bossen, weilanden en maisvelden, domineert het op natuurlijke wijze zijn omgeving: een typisch Brabants decor.

Nieuw experimenteel werk
In samenwerking met kunstenaarsinitiatief De Fabriek in Eindhoven krijgen kunstenaars Denise Collignon, Maurice Meewisse, Tinka Pittoors en Florian de Visser de opdracht te reageren op Kasteel Heeswijk en directe omgeving.
Op het veld rechts van de ingang, waar zich vroeger de moestuin bevond en waar ook nu nog de fraaie monumentale muurkas is te zien, tonen de kunstenaars hun eigentijdse interpretaties van de buitenplaats Kasteel Heeswijk. Ook de duiventoren binnen de poort van het kasteel krijgt een nieuwe invulling.

Algemene info
Kasteel Heeswijk
Kasteel 4, Heeswijk-Dinther
Buitenplaatsparade gratis toegankelijk, aanmelden is niet nodig.
Het kasteel (volw. € 7 en 4 t/m 12 jaar € 3,50) is open: di, woe, do en zo van 12.00-17.00 uur.
Zondag 9 september Open MonumentenDag is het kasteel gratis te bezoeken.


Dit project maakt deel uit van Landkunst en Historische Buitenplaatsen 2012 en wordt georganiseerd door bkkc in samenwerking met De Fabriek en Kasteel Heeswijk.

 0 reacties

Geef een reactie
naam:
 
 
Vul in wat je ziet