evenementen

Kasteel Bouvigne, de buitenplaats als podium

door:LeinaRoebana
wat:Optocht en voorstelling
datum:12:00 en 16.00 uur
locatie:Kasteel Bouvigne
kosten:Gratis
reservering:Niet nodig
Op zaterdag 8 september 2012 vindt 'Kasteel Bouvigne, de buitenplaats als podium' plaats in Breda. Vertellers nemen het publiek mee in een theatrale tocht langs de Mark. Vanaf de Ginnekenmarkt vertrekt een tocht vol verhalen, dans en muziek naar Kasteel Bouvigne, met als slot een dansvoorstelling van LeineRoebana, een van de grotere moderne dansgezelschappen in Nederland met internationale allure. De tocht en voorstelling zijn gratis toegankelijk.


theatrale tocht

In vroeger tijden waren de kunsten beduidend minder democratisch verdeeld over het volk. Er was een duidelijk onderscheid tussen de volkskunsten en de zogenaamde hogere kunsten. Lagere kunsten vonden plaats op straat, tijdens (religieuze) feesten en kermissen. De hogere kunsten veelal in besloten kring aan de hoven. Dit idee is het uitgangspunt voor de optocht en de voorstelling.

programma
De theatrale tocht is samengesteld door PodiumBloos. De eerste tocht begint om 12.00 uur en de tweede om 15.00 uur en starten op de Ginnekenmarkt met een aankondiging door De Bakkerij. Daarna is er bij de Duivelsbrug Dansnest met Trottoir begeleid door een gids. In de Engelse tuin van het kasteel speelt celliste Bianca Bongers. Ook LeineRoebana danst hier met fragmenten uit NEXT 1. Doorlopend is er in de Engelse tuin een High Green Tea. Vanaf de Ginnekenmarkt start de optocht om 12.00 uur en 15.00 uur op aankondiging van Theatergroep De Bakkerij. Onderweg speelt Dansnest de interactieve voorstelling 'Trottoir'. Dansgezelschap LeineRoebana danst fragmenten uit NEXT 1 op Kasteel Bouvigne.

Het programma 'Kasteel Bouvigne, de buitenplaats als podium' maakt deel uit van Landkunst en Historische Buitenplaatsen 2012 en is te zien tijdens Open Monumentendag Breda op 8 september a.s. Met het thema 'Groen van Toen' als rode draad zijn tussen 12.00 en 17.00 uur maar liefst 34 locaties te bezoeken. Monumentale panden, maar ook groene monumenten als (klooster)tuinen, stadsparken en begraafplaatsen bieden een veelzijdig programma. Op Kasteel Bouvigne wordt de dansvoorstelling van LeineRoebana afgewisseld met optredens van celliste Bianca Bongers. Wie zin heeft in een Afternoon (Green) Tea zorgt ervoor dat een bezoek aan de Engelse tuin niet ontbreekt!

'Kasteel Bouvigne, de buitenplaats als podium' wordt georganiseerd door bkkc in samenwerking met Waterschap Brabantse Delta en PodiumBloos. Waterschap Brabantse Delta is gastheer.Open Monumentendag Breda wordt in opdracht van de Gemeente Breda georganiseerd door Stichting BLIKsum.

algemene info
Kasteel Bouvigne, de buitenplaats als podium
Bouvignelaan 5
4836 AA Breda

Meer informatie over het programma tijdens de Open Monumentendag Breda: www.openmonumentendagbreda.nl3 reacties

z1N7Li [url=http://bfsooqtdwugd.com/]bfsooqtdwugd[/url] [link=http://xcirqblsvwsc.com/]xcirqblsvwsc[/link] http://wpufpfegmrdb.com/
hfLHHjTVlLncaTjdXU 2013-04-04 11:15:22

3iKsj2 [url=http://rrayxcrtfpje.com/]rrayxcrtfpje[/url] [link=http://cgftgxtgwqke.com/]cgftgxtgwqke[/link] http://ggtcjomqrcty.com/
GVKnDgFXtBvN 2013-04-01 17:10:11

Beste Linda en CarlaZeker een zeer interessant onrerwedp: buitenplaatsen en water. Als bestuurslid van de St. Heiligenbergerbeekdal te Amersfoort zet ik mij in voor het herstel van een oude waterloop die vroeger buitenplaats (toen nog: landgoed) Randenbroek -jou welbekend Carla- van schoon water voorzag. Dit water werd onder meer gebruikt voor de blekerij die zeker uit 1600 stamt en waarvan de structuren (bleekvelden en bleeksloten) nog intact zijn. Gemeente en Waterschap waren eerst vf3f3r dit plan maar hebben hun mening herzien op basis van -naar onze opinie- foutieve gegevens over en foutieve interpretatie van juiste gegevens over de waterhuishouding. Gelukkig gaat de gemeente haar conclusie nu opnieuw onderzoeken. Ik houd jullie op de hoogte.
mxqZnMODznnT 2013-03-31 00:00:12

Geef een reactie
naam:
 
 
Vul in wat je ziet