evenementen

Tafelontmoeting buurtschap Straten

door:Roos Terra
wat:Tafelontmoeting
datum:11.00 - 13.00 uur
locatie:Buurtschap Straten
kosten:Gratis
reservering:Op uitnodiging

De tafelontmoeting

Sinds vijf jaar werkt het bkkc samen met het Frans-Duits-Nederlandse samenwerkingsverband Euro Land Art
en Streekraad Het Groene Woud. In 2012 wordt teruggeblikt op de afgelopen vijf jaar en vooruitgekeken naar de komende jaren. Dat gebeurt op twee manieren. Kunstenaars die al eerder werk maakten voor Landkunst worden gevraagd opnieuw een bijdrage te leveren. Daarnaast wil de projectgroep Euro Land Art dit jaar Garage Rural.e uitwerken.

Garage Rural.e

Er worden tafelontmoetingen georganiseerd, waar gepraat, gegeten, gedronken, geluisterd en gekeken wordt. In een multidisciplinaire omgeving ontmoeten allerlei partners elkaar: boeren, landeigenaren, bewoners, bedrijven, studenten, kunstenaars en wetenschappers. Lokale vragen staan centraal en samen zoeken zij naar praktische, zinvolle, mooie en prikkelende oplossingen en antwoorden. Garage rural.e is een nieuwe plek voor ontmoetingen tussen stad en land. Voor deze tafelontmoetingen nodigen we de gastheren, gastvrouwen en kunstenaars uit die in de voorgaande jaren betrokken waren, maar we hopen ook omwonenden en andere belangstellenden aan tafel te zien.

De kunstopdracht
Velden, akkers en erven - een gemeenschap op het platteland

Vijf jaar geleden voerde in Straten kunstenares Hester Pilz het grootste werk op locatie uit van de eerste Euro Land Art-editie in Het Groene Woud. Zij vermengde lokaal aanwezige elementen met die van de kunst (haar eigen en Land Art in het bijzonder). Roos Terra voerde een jaar geleden in Frankrijk in het kader van Euro Land Art ook een werk op locatie uit, maar plaatste juist een niet lokaal gegeven (het Nederlandse stadstuintje) in een contrasterende omgeving. De dialoog tussen natuur en cultuur - symbiotisch, parasitair of neutraal - is altijd aanwezig in haar werk. Voor deze opdracht wordt haar gevraagd om dit op uiterst concrete manier mee te geven aan ieder die bij deze tafelontmoeting aanwezig is.0 reacties

Geef een reactie
naam:
 
 
Vul in wat je ziet