evenementen

Tafelontmoeting Vught

door:Céline en Flip Rutten en Lara de Greef
wat:Tafelontmoeting
datum:17.00 - 19.00 uur
locatie:Moestuin Céline en Flip Rutten
reservering:Op uitnodiging
De tafelontmoeting

Sinds vijf jaar werkt het bkkc samen met het Frans-Duits-Nederlandse samenwerkingsverband Euro Land Art en Streekraad Het Groene Woud. In 2012 wordt teruggeblikt op de afgelopen vijf jaar en vooruitgekeken naar de komende jaren. Dat gebeurt op twee manieren. Kunstenaars die al eerder werk maakten voor Landkunst worden gevraagd opnieuw een bijdrage te leveren. Daarnaast wil de projectgroep Euro Land Art dit jaar Garage Rural.e uitwerken.

Garage Rural.e

Er worden tafelontmoetingen georganiseerd, waar gepraat, gegeten, gedronken, geluisterd en gekeken wordt. In een multidisciplinaire omgeving ontmoeten allerlei partners elkaar: boeren, landeigenaren, bewoners, bedrijven, studenten, kunstenaars en wetenschappers. Lokale vragen staan centraal en samen zoeken zij naar praktische, zinvolle, mooie en prikkelende oplossingen en antwoorden. Garage rural.e is een nieuwe plek voor ontmoetingen tussen stad en land. Voor deze tafelontmoetingen nodigen we de gastheren, gastvrouwen en kunstenaars uit die in de voorgaande jaren betrokken waren, maar we hopen ook omwonenden en andere belangstellenden aan tafel te zien.

De kunstopdracht

Ontdek de herkomst

De moestuin van Céline en Flip Rutten fungeerde voor vormgever Lara de Greef speciaal voor dit project als onderzoeksgebied. In de tuin is een enorme diversiteit aan bloemen en planten te vinden die dankzij de nieuwsgierigheid naar de natuur in verre oorden in de 16e en 17e eeuw van verzamelaars naar Nederland zijn gekomen. De Greef creëerde een pronkkast met vondsten uit de tuin die vertellen over de geschiedenis van de plek en over het huidige gebruik. De pronkkast wordt gepresenteerd tijdens de tafelontmoeting en is ook te bezichtigen op 8, 9, 15 en 16 september.

Margriet Kemper (Euro Land Art), kunstenaar Jacobien de Rooij en schrijver Robbert Welagen zullen onder andere spreken over de kunstenaar als onderzoeker en verzamelaar, over moestuinen en volkstuincomplexen en over de tuin als afgesloten hof.


tijd: 17.00 tot 19.00 uur0 reacties

Geef een reactie
naam:
 
 
Vul in wat je ziet