Landkunst

agenda

Landkunst op de Oude Buisse Heide

9 september t/m 21 oktober 2012
locatie:Oude Buisse Heide
door:Lobke Burgers, Iris Bouwmeester, Anne Geene, Lucia Luptáková, A.L. Snijders en Maartje Wortel
wat:Kunstroute en expositiepaviljoen
kosten:Gratis
reservering:Niet nodig

Het landgoed de Oude Buisse Heide wordt van 9 september t/m 21 oktober 2012 opgeluisterd met een bijzonder landkunstproject. De gedichten-wandelroute van Henriette Roland Holst wordt uitgebreid met werken van vier kunstenaars en twee schrijvers. Een uniek project waarin zij de rijke culturele erfenis van het landgoed de Oude Buisse Heide verbeelden en verwoorden. De kunstroute is gratis te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang. Het gerestaureerde atelier van Richard Roland Holst is tijdelijk ingericht als expositiepaviljoen en is dagelijks geopend van 12 tot 17 uur.


Kunstenaars en dichters laten zich inspireren

De Oude Buisse Heide is een bijzonder natuurgebied dat in het verleden inspiratie bood aan Vincent van Gogh, Henriette & Richard Roland Holst en hun talrijke beroemde gasten, waaronder kunstenaars, schrijvers, architecten en politici. Vier kunstenaars en twee schrijvers verblijven in de maanden juni tot en met september in het atelier van het Vincent van GoghHuis en het Atelier Roland Holst van Natuurmonumenten. De deelnemende kunstenaars en schrijvers zijn Lobke Burgers, Iris Bouwmeester, Anne Geene, Lucia Luptáková, A.L. Snijders en Maartje Wortel. Tijdens deze artist in residence bereiden zij hun bijdrage aan de bestaande gedichtenroute van Henriette Roland Holst voor. Het werk reageert op de historie van deze plek, het landschap en de vroegere bewoners.

Lezingen
Tijdens het project worden door Loek Grootjans, Annemiek Rens en Lieske Tibbe lezingen gehouden rondom de thema’s Van Gogh en Roland Holst.

Loek Grootjans (kunstenaar)
De Zaak Van Gogh
Dinsdag 2 oktober, 20:00 uur

Annemiek Rens (kunsthistoricus)
Het gastenboek van de Buissche Heide
Donderdag 11 oktober, 20:00 uur

Lieske Tibbe (kunsthistoricus)
Richard Roland Holst & Van Gogh
Dinsdag 16 oktober, 20:00 uur.

Locatie

Van GoghKamer Van GoghHuis
Markt 27, 4881 CN Zundert
Entree €5,-

Algemene informatie
Landkunst op de Oude Buisse Heide
Oude Buisse Heide
Roosendaalsebaan 15
4885 KC Achtmaal

9 september t/m 21 oktober 2012
Expositiepaviljoen dagelijks van 12 tot 17 uur. Kunstroute van zonsopgang tot zonsondergang.
Aanmelden niet nodig, gratis toegankelijk.

Dit project maakt deel uit van Landkunst en Historische Buitenplaatsen 2012 en de Brabantse Erfgoed Biënnale Cultuurhistorisch Landschap en wordt georganiseerd door bkkc in samenwerking met Erfgoed Brabant, Natuurmonumenten en het Vincent van GoghHuis.

 

Uitnodiging Oude Buisse Heide (538 kb)

deel dit artikel