GROEN Xylotheek — N65

Een xylotheek is een houtverzameling van verschillende soorten bomen die vaak werd gebruikt bij botanische studies op hogescholen en universiteiten. Met de GROEN Xylotheek gaan boom- en plantenkwekers van Greenport Midden Brabant nu letterlijk met hun eigen producten de boer op. Door te laten zien wat ze in huis hebben, hopen ze meer verbinding te leggen met de mensen uit hun omgeving.

Als onderstel is een oude kar gebruikt van een boomkwekerij, terwijl de opbouw is gemaakt van reststromen hout van de kwekerijen. In de GROEN Xylotheek delen kwekers kennis over de meervoudige waarden van bomen en over oplossingen die de kwekers hebben voor maatschappelijke uitdagingen. Denk hierbij eens aan opslag van CO2 om het klimaatprobleem mee op te lossen, aan verdamping en watervasthoudend vermogen om wateroverlast tegen te gaan, verkoeling waardoor minder airco’s nodig zijn, et cetera.

De GROEN Xylotheek onderdeel van het project ‘De N65 als etalage’ en is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de boomkwekers en kunstenaarsduo KCCM. Wil je de GROEN Xylotheek met eigen ogen zien of wil je de Xylotheek een keer langs laten komen? Kijk dan op deze website voor meer informatie.