Landkunst Fort Sabina — Willemstad

Fort Sabina is een bijzonder stukje cultuurhistorisch erfgoed langs de Zuiderwaterlinie. Met deze buitenexpositie leggen jonge kunstenaars de verbinding tussen het verleden, heden en de toekomst van het fort. Het werk draagt bij aan de beleving en bekendheid van Fort Sabina en is speciaal voor deze plek gemaakt.

Deze tijdelijke Landkunst expositie wordt georganiseerd door bkkc, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Erfgoed Brabant en Stichting Fort Sabina. Jonge kunstenaars maken kunstwerken speciaal voor deze locatie. Voor inspiratie putten ze uit de rijke geschiedenis van de Zuiderwaterlinie in het algemeen en Fort Sabina in het bijzonder.

Kunstenaars

9 jonge kunstenaars zijn uitgenodigd om op Fort Sabina een nieuw kunstwerk te maken dat het verhaal van die plek vertelt, de genius loci. Daarnaast zijn de kunstenaars aan het werk gegaan met het thema Water, dat natuurlijk in het gebied Waterpoort een belangrijke rol speelt. Als eeuwenoud verdedigingsmiddel in de linie, als catastrofe met de Watersnood uit 1953 en tegenwoordig ook als recreatieve mogelijkheid. De deelnemende kunstenaars zijn Amanda van Wijk, Renée van Oploo, Martijn Linssen, Vince Donders, Hedri Kool, Tahné Kleijn, Vivian Heyms, Ruben Mols en Maurice Nuiten.

Opening en bezoek

Op zaterdag 16 juni wordt de expositie officieel geopend en je bezoekt deze daarna nog tot en met 28 oktober.