Reizigers van Oisterwijk — Oisterwijk

Geïnspireerd op het natuurgebied rondom Oisterwijk, ontwierpen Maarten Kolk en Guus Kusters ‘Reizigers van Oisterwijk’. Het werk verbeeld dertien met de handgeschilderde vogels op geglazuurde tegels. Zo zijn onder andere de raaf, de wielewaal en de kokmeeuw te zien op een wand in de nieuwe spoortunnel in Oisterwijk.

De spoortunnel verbindt het oude centrum van Oisterwijk met het terrein van de KVL-leerfabriek, dat door de gemeente samen met creatief ondernemers tot een hippe hotspot wordt ontwikkeld.

Vogels

Tijdens een bezoek aan Oisterwijk werd Studio Maarten Kolk & Guus Kusters geïnspireerd door de natuur in en rond de stad. Ze onderzochten welke vogels in de omgeving van Oisterwijk leven en kozen daaruit dertien verschillende vogels.

Vervolgens brachten Maarten en Guus de dertien vogels met verschillende technieken aan op grijs geglazuurde tegels, die na een tweede keer bakken in de oven lichtblauw kleurden. Elke vogel kreeg zo zijn eigen karakter. De wand in de spoortunnel is een bijzondere collage van verschillende texturen en stijlen.